Enkle og flotte vandreturer

Austevoll har flere flotte og lett tilgjengelige vandreturer. Vi har listet opp 5 av de mest populære turene.

Ta på deg turskoene og utforsk de mange flotte løypene.

  1. Globen på Stolmen.

Flott og enkel tur på kun 11 høydemeter. Her kan du gå tørrskodd på plankesti hele veien til du kommer frem til et opplyst minnesmerke med markering av 60 grader nord.

  • 0,3 km
  • 1 time

Enkel fottur for barn, unge og voksne

Lett tur til Globen (ut.no)

2. Loddo

På vei opp til Loddo kommer du til hytta Adlesi – som på dialekt betyr at hytta er «alle sin». Hytta har vedovn, et lite bibliotek med barnebøker og benker både ute og inne. Dette er et populært turområde, og med fantastisk utsikt over Austevoll er dette et ypperlig sted å spise matpakken sin.

  • 2,1 km
  • 1 time

Middels krevende fottur

Adlesi – tur til dagsturhytta i Austevoll kommune (ut.no)

3. Kongskleiva

Enkel og flott tur med Sherpatrapper opp hele fjellet. Sagnet sier at det skal være begravd en konge her. Retter man blikket opp kan man få øye på havørnen som leker seg i vinden, og du kan møte på villsau som område er kjent for.

Er du blant de aller sprekeste kan du jo prøve deg på den offisielle rekord-tiden på imponerende 05.31 minutter!

  • 1,8 km
  • 1 time

Enkel fottur

Bekkjarvik til Kongsen via Kongskleiva Sherpasti (ut.no)

4. Strandpromenaden

Strandpromenaden ligger en kort spasertur fra Bekkjarvik. Her finner du variert landskap med lune viker, store parkområder, badekulper og benker. Perfekt til både joggeturer og koselige spaserturer.

Promenaden er belyst om kvelden.

Strandpromenaden – Bekkjarvik

5. Vinnesvatnet tur- og aktivitetsvei.

Turen går på universelt utformet grusvei rundt vakre Vinnesvatnet. Langs veien finner du vill og vakker skogkledd kystnatur. Et stykke inn i løypa er det satt opp broer, hinder og klatrestativ som er gøy for barn. Det kan også kile litt i magen til de voksne som våger seg utpå de bevegelige broene. Går dere over den massive hengebroen til den lille øyen som har fått navnet Grønland, er det satt opp en grillhytte med mulighet for grilling både inne og utenfor.

På rasteplassen inne ved elvemunningen er det reist et grindabygg i god gammel stil. Her er det også en liten badestrand.

Hele løypa er belyst og kan nytes også på kvelden.