Enkle og flotte vandreturer

Austevoll har flere flotte og lett tilgjengelige vandreturer. Vi har listet opp 5 av de mest populære turene.

Ta på deg turskoene og utforsk de mange flotte løypene.

  1. Globen på Stolmen.

Flott og enkel tur på kun 11 høydemeter. Her kan du gå tørrskodd på plankesti hele veien, og du kommer frem til et opplyst minnesmerke og markering av 60 grader nord.

  • 0,3 km
  • 1 time

Enkel fottur for barn, unge og voksne

Lett tur til Globen (ut.no)

2. Loddo

På vei opp til Loddo kommer du til hytta Adlesi – som på dialekt betyr at hytta er «alle sin» Et populært turområde i Austevoll. Hytta har en liten vedovn, et lite bibliotek med barnebøker og sittebenker både ute og inne. Med en fantastisk utsikt over Austevoll er dette et ypperlig sted å spise matpakken sin.

  • 2,1 km
  • 1 time

Middels krevende fottur

Adlesi – tur til dagsturhytta i Austevoll kommune (ut.no)

3. Kongskleiva

Enkel og flott tur med Sherpatrapper opp hele fjellet. Sagnene sier at det skal være begrav en konge her. Retter man blikket opp kan man få øye på havørnen som leker seg i vinden, og du kan møte på villsau som område er kjent for å ha.

Er du blant de aller sprekeste kan du jo prøve deg på den offisielle rekord-tiden på imponerende 05.31!

  • 1,8 km
  • 1 time

Enkel fottur

Bekkjarvik til Kongsen via Kongskleiva Sherpasti (ut.no)

4. Strandpromenaden

Strandpromenaden ligger en kort spasertur fra Bekkjarvik. Her finner du variert landskap med lune viker, store parkområder, badekulper og benker. Perfekt til både joggeturer og koselige spaserturer.

Promenaden er belyst om kvelden.

Strandpromenaden – Bekkjarvik

5. Vinnesvatnet tur- og aktivitetsvei.

Turen går på universelt utformet grusvei rundt vakre Vinnesvatnet. Langs veien finner du vill og vakker skogkledd kystnatur. Et stykke inn i løypa ligger det et lite tjern med en unik flytende øy. Denne flytter seg med vinden.

Videre går veien ut og langsmed Vinnesvatnet.

På rasteplassen inne ved elvemunningen er det reist et grindabygg i god gammel stil. Her er det også en liten badestrand. Balanseapparatene, bruer og benker finner du langs hele veien. Ved gapahuken kan du ta en pust i bakken.

Hele løypa er belystlagt og kan nytes på kvelden også