Ørjan vinner Bocuse d’Or i 2015
Mor og far Johannessen har grunn til å være stolte av sine kokker, tvillingbrødene Ørjan og Arnt Johannessen, som har høstet heder og ære for sine prestasjoner i kokkeyrket:
Ørjan med sitt gull i Bocuse d´Or Lyon 2015, og Arnt med den høyeste anerkjenning i Norges Kokkmesteres Landsforening: “Årets Kjøkkensjef” i 2014.
Veien til gull i Lyon
Ørjan er fra Austevoll i Hordaland og oppvokst ved Bekkjarvik Gjestgiveri – hvor hans mor og far har drevet stedet siden 1982. Etter læretid ved Hotell Neptun i Bergen, var han kjøkkensjef hos Odd Ivar Solvold i Sandefjord i fem år, og assisterte Geir Skeie i de tidlige runder i forsøket på å nå og vinne Bocuse d’Or i 2009. Året etter meldte han overgang til Gastronomisk Institutt i Stavanger.
- Ørjan er to ganger kåret til Årets Kokk i Norge. I 2012 vant han Bocuse d’Or Europe og ble Eurpamester i kokkekunst.
- Året etter deltok han i Bocus d’Or Lyon (VM i kokkekunst) og tok en fin 5. plass og fikk prise for beste fiskerett.
- I 2014 tok han 3.plassen i Bocuse d’Or Europe og kvalifiserte seg dermed på nytt til Bocuse dæOr i Lyon 2015.
- Og endelig – i 2015 sto Ørjan Johannessen på toppen av pallen under verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike.
Han ble den femte nordmann som tok gull i konkurransen og satte det lille tettstedet Bekkjarvik på kartet.
Restauranten på Bekkjarvik
Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll er Ørjan sin base og arbeidsplass.
Restauranten har høg kvalitet – med en jordnær tilnærming.
Mat skal – i følge Ørjan – være ukomplisert, ujålete – og med det viktigste av alt som grunnlag, den gode smaken.
Med spiskammerset rett utenfor døren – fra hav eller holme, er tilgangen på flotte råvarer veldig god.
Ørjan reiser mye, og besøker mange ulike kulturer med ett mål for øye; Inspirasjon.
Kokkene vil gjerne bruke de råvarene og rettene som folk har spist her i området i generasjoner.
Men de klarer ikke å dy seg, de må pimpe tradisjonsmaten litt opp.
Sånn skaper de kanskje nye tradisjoner som gjestene blir glade av å spise – og be om år etter år.
Nå er det tvillingbror og kjøkkensjef Arnt – og deres team som styrer kjøkkenet på Gjestgiveriet. De setter menyene hver dag med ett mål:
At du som gjest skal få en matopplevelse du ikke glemmer.
Ta del i opplevelsen – hjertelig velkommen!