Ørjan vinner Bocuse d’Or i 2015

Mor og far Johannessen har grunn til å være stolte av sine kokker, tvillingbrødene Ørjan og Arnt Johannessen, som har høstet heder og ære for sine prestasjoner i kokkeyrket:
Ørjan med sitt gull i Bocuse d´Or Lyon 2015, og Arnt med den høyeste anerkjenning i Norges Kokkmesteres Landsforening: “Årets Kjøkkensjef” i 2014.

Veien til gull i Lyon
Ørjan er fra Austevoll i Hordaland og oppvokst ved Bekkjarvik Gjestgiveri – hvor hans mor og far har drevet stedet siden 1982. Etter læretid ved Hotell Neptun i Bergen, var han kjøkkensjef hos Odd Ivar Solvold i Sandefjord i fem år, og assisterte Geir Skeie i de tidlige runder i forsøket på å nå og vinne Bocuse d’Or i 2009. Året etter meldte han overgang til Gastronomisk Institutt i Stavanger.

  • Ørjan er to ganger kåret til Årets Kokk i Norge.  I 2012 vant han Bocuse d’Or Europe og ble Eurpamester i kokkekunst.
  • Året etter deltok han i Bocus d’Or Lyon (VM i kokkekunst) og tok en fin 5. plass og fikk prise for beste fiskerett.
  • I 2014 tok han 3.plassen i Bocuse d’Or Europe og kvalifiserte seg dermed på nytt til Bocuse dæOr i Lyon 2015.
  • Og endelig – i 2015 sto Ørjan Johannessen på toppen av pallen under verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or i Lyon i Frankrike.
    Han ble den femte nordmann som tok gull i konkurransen og satte det lille tettstedet Bekkjarvik på kartet.

Norway wins the Bocuse d’or 2015

Bocuse d’Ors informasjon om vinnerne

Bocuse d’Or Norge

Hva er Bocuse d’Or


Restauranten på Bekkjarvik

Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll er Ørjan sin base og arbeidsplass.

Restauranten har høg kvalitet – med en jordnær tilnærming.

Mat skal – i følge Ørjan – være ukomplisert, ujålete – og med det viktigste av alt som grunnlag, den gode smaken.

Med spiskammerset rett utenfor døren – fra hav eller holme, er tilgangen på flotte råvarer veldig god.

Ørjan reiser mye, og besøker mange ulike kulturer med ett mål for øye; Inspirasjon.
Kokkene vil gjerne bruke de råvarene og rettene som folk har spist her i området i generasjoner.
Men de klarer ikke å dy seg, de må pimpe tradisjonsmaten litt opp.
Sånn skaper de kanskje nye tradisjoner som gjestene blir glade av å spise – og be om år etter år.

Sammen med sin tvillingbror og kjøkkensjef Arnt – og deres team på kjøkkenet setter Arnt og Ørjan menyene hver dag med ett mål:
At du som gjest skal få en matopplevelse du ikke glemmer.

Ta del i opplevelsen – hjertelig velkommen!