Illustration: bocusedorwinners

5 kjappe med Ørjan Johannessen!

Vår kollega og kokk Ørjan Johannessen har kommet hjem fra Frankrike og Bocuse d’Or, hvor Norge tok sølvmedalje.

Vi fikk muligheten til å stille ham 5 kjappe spørsmål.

Hva var din rolle i årets Bocuse d’Or?

«Min rolle var å være en del av Bocuse Winners-komiteen, å hjelpe til på carving table. Ved carving table blir alle fiskefatene til deltakerne anrettet til dommerne før servering, slik at de får nyte og smake på all den gode maten fra alle de konkurrerende landene.»

Du og familien din holder på å bygge et nytt hotell og en ny restaurant ved navn Mirabelle – fikk du noen nye ideer og inspirasjon med deg hjem til Austevoll?

«Ja, det gjorde jeg absolutt. På en arena som dette er det vanskelig å la være. Bocuse d`Or er en konkurranse som sprenger grenser og er innovativ – inspirasjon og lidenskap er overalt».

Det er mange som er ivrige etter å spise i den nye restaurant, og besøke det nye hotellet i Austevoll – når kan du forvente å ønske gjester velkommen?

«Hotellet åpner til sommeren. Det vil være et moderne hotell, som fortsatt forteller historien om det maritime livet, som har stor innvirkning på lokalbefolkningens liv. Du kan følge vår Instagram @bekkjarvikgjestgiveri, hvor vi snart lanserer navnet på det nye hotellet».

«Den nye restauranten – Mirabelle, er basert på vår visjon «Island Gastronomy» og råvarene rundt dette begrepet, vi håper å åpne restauranten i november 2023. Hotellet vil også inneholde et kulinarisk akademi, som skal brukes til både læring og inspirasjon».

Hva kan du fortelle oss om opplevelsen på Bocuse d’Or 2023?

«Nivået på Bocuse d`Or-konkurransen blir høyere og høyere, og det er veldig kjekt å se utviklingen innen gastronomi de siste 10 årene. Mange nye teknikker, arbeidsmåter og nye vinklinger i konkurransen som bærekraft og hvordan vi som profesjonelle kokker ser på fremtidens gastronomi».

«Det er også gøy å møte gamle kollegaer som jeg har konkurrert mot tidligere. Det er utrolig å kunne dele denne opplevelsen, i tillegg til å skape gode diskusjoner om gastronomiens verden. Det beste er selvfølgelig at vi får feire et fantastisk resultat for Norge og Filip August Bendi, som har gjort en enestående innsats og levert et flott resultat i konkurransen».

Du er fortsatt regjerende norgesmester i to år til, noen tanker?

«Jeg håpet virkelig at Norge skulle ta hjem seieren i år med Filip, men det er en tøff konkurranse og alt må stemme for å få den gullmedaljen. Jeg håper virkelig Norge vinner i 2025. Da er det 10 år siden Norge vant, så det er på tide».