Kongen befaler

Vi er stolte over vår historie og deler den så ofte vi kan!

Bekkjarvik Gjestgiveri ble bygget mot slutten av 1600-tallet da Kong Christian IV (1588-1648) besluttet at det skulle være gjestehus for hver halve dagsreise langs norskekysten. I tillegg til å tilby husrom og mat til farende folk, hadde Bekkjarvik også dampskipskai, tønnefabrikk, sildefabrikk, salteri, hummermottak, brenneri og notheng.

10 ØRE

Medbrakt sengetøy

På 1800-tallet betalte gjestene 10 øre for en overnatting med medbrakt sengetøy og en av de største merkedagene for Bekkjarvik og Austevoll var når kaien ble bygget. Da slapp man de strabasiøse roturene ut til rutebåten i sundet. Noen mente at det var større enn når Armstrong landet på månen i 1969.

Mye har forandret seg siden den gang.

Siden 1982 har Bekkjarvik Gjestgiveri vært drevet og eiet av Asta og Øystein Johannessen. De bygget opp gjestgiveriet sten for sten med nøkternhet og hardt arbeid.

VERTSKAPET

Raushet og harmonisk stemning

Asta og Øystein Johannessen er begge utdannet kokker og tvillingsønnene, Ørjan og Arnt, mener de er genetisk disponerte for den brennende interessen for mat.

Ørjan og Arnt vokste opp på rom 203 til lyden av telefonen som ringte i resepsjonen i underetasjen og som 12-åringer begynte de å hjelpe til på kjøkkenet. Eierskapet til stedet og kjærligheten til mat kom allerede med morsmelken!

I dag er Arnt kjøkkensjef, mens Ørjan har åpnet Mirabelle på Beckerwyc House. Utenfor kjøkkendøren er det mor Asta som styrer gjestgiveriet med stø hånd og et stort smil. Lillesøster Regine er også medlem av Team Johannessen og holder i trådene for å gjøre gjestgiveriet til et godt sted å være til enhver tid.

BÆREKRAFT

Vi bryr oss

Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites er et familieeid hotell med historie tilbake til 1600 tallet. Vi er en kompetansebedrift og en destinasjonsbygger. Vi skaper reiselivsopplevelser der vi forener det klassiske og det moderne, med omtanke for det maritime miljøet vi er en del av. Skjærgården og havet er vår nærmeste nabo. Hit tar du deg lett med den kollektive hurtigbåten eller elektrisk ferje, og ankommer du med el-bil kan du lade hos oss. 

Gjennom sertifiseringsordningen Miljøfyrtårn implementeres bærekraftig praksis i virksomheten. Dette inkluderer å redusere utslipp, minimere avfall og energiforbruk, samt øke bruken av fornybare ressurser. Jevnlig revisjon av innsatsene sikrer en stadig forbedring. Se vår seneste Miljørapport her

LOKALSAMARBEID OG SAMFUNNSENGASJEMENT

Vår rolle i bærekraft og kultur

Så langt det er mulig, søker vi samarbeid med lokale leverandører om innkjøp av varer og tjenester, og for utvikling av nye aktiviteter og produkter. Slik samarbeider vi om å oppnå både egne og andres mål. Vi er den største reiselivsbedriften i kommunen og sysselsetter mange mennesker, og støtter dermed den lokale økonomien og fremmer en bærekraftig verdikjede.  

I et lite samfunn som Bekkjarvik og Austevoll, står lokalsamfunnet tett sammen. Vi er glade for å kunne tilby en viktig møteplass for både besøkende og menneskene som bor her. Våre konserter og andre kulturelle aktiviteter, styrker sosial samhørighet og inkludering i lokalsamfunnet. Her kan mennesker møtes, historier deles og lokalkulturen holdes levende. 

MANGFOLD OG UTDANNING

Våre valgte bærekraftsmål

Våre ansatte representerer mer enn 10 ulike nasjonaliteter, og vi har en god balanse mellom kvinner og menn. Flere ganger i året tar vi imot elever som ønsker en framtid i reiselivsnæringen, og vi er en av landets største lærebedrifter innen restaurant- og matfag. 

Våre utvalgte bærekraftsmål:

SAMMEN FOR HAVET

Lokal matglede

Med vår nærhet til sjøen og kysten, står viktigheten av å beskytte havet og det marine økosystemet sentralt for oss. Ved å være godkjent som fiskemottak, sikrer vi tilgang til fantastiske råvarer fra sjøen fra lokale fiskere -uten unødig transport. Fisken foredler vi selv og holder håndverket i hevd. Her lages sesongbaserte retter med stor grad av lokale ingredienser, og daglig tilpasning av menyer sørger for både kreative kokker og fremmer bevissthet om matavfall og ressursbruk. I hagen står bærbusker og frukttrær, og kokkene høster mer enn gjerne fra naturen like utenfor kjøkkendøren. 

Vi ønsker å involvere både gjester, ansatte og lokalsamfunnet så mye som mulig i å ta bærekraftige valg. Har du et tips til forbedring, er du velkommen til å kontakte oss på post@bghotel.no 

Velkommen hjem til oss. 

KONTAKT OSS

Bespisning og overnatting hele året

KONTAKTINFO

5397 Bekkjarvik nr. 61
Tel. +47 55 08 42 40 eller 932 45 075

salg@bghotel.no
restaurant@bghotel.no

ÅPNINGSTIDER

Vi har åpent for bespisning og overnatting hele året.

Restaurant sommer :
Man til lør: 12-22  Søn: 12-21
Restaurant vinter:
Man til lør: 12-21  Søn: 12-17