Kongen befaler

Vi er stolte over vår historie og deler den så ofte vi kan!

Bekkjarvik Gjestgiveri ble bygget mot slutten av 1600-tallet da Kong Christian IV (1588-1648) besluttet at det skulle være gjestehus for hver halve dagsreise langs norskekysten. I tillegg til å tilby husrom og mat til farende folk, hadde Bekkjarvik også dampskipskai, tønnefabrikk, sildefabrikk, salteri, hummermottak, brenneri og notheng.

10 ØRE

Medbrakt sengetøy

På 1800-tallet betalte gjestene 10 øre for en overnatting med medbrakt sengetøy og en av de største merkedagene for Bekkjarvik og Austevoll var når kaien ble bygget. Da slapp man de strabasiøse roturene ut til rutebåten i sundet. Noen mente at det var større enn når Armstrong landet på månen i 1969.

Mye har forandret seg siden den gang.

Siden 1982 har Bekkjarvik Gjestgiveri vært drevet og eiet av Asta og Øystein Johannessen. De bygget opp gjestgiveriet sten for sten med nøkternhet og hardt arbeid. Tvillingbrødrene Ørjan og Arnt driver i dag kjøkkenet.

VERTSKAPET

Raushet og harmonisk stemning

Asta og Øystein Johannessen er begge utdannet kokker og tvillingsønnene, Ørjan og Arnt, mener de er genetisk disponerte for den brennende interessen for mat.

Ørjan og Arnt vokste opp på rom 203 til lyden av telefonen som ringte i resepsjonen i underetasjen og som 12-åringer begynte de å hjelpe til på kjøkkenet. Eierskapet til stedet og kjærligheten til mat kom allerede med morsmelken!

I dag er Arnt kjøkkensjef, mens Ørjan også i blant står over grytene. Utenfor kjøkkendøren er det mor Asta som styrer gjestgiveriet med stø hånd og et stort smil. Lillesøster Regine er også medlem av Team Johannessen og holder i trådene for å gjøre gjestgiveriet til et godt sted å være til enhver tid.

BÆREKRAFT

Vi bryr oss

Her bygges det kompetanse, her hentes det råvarer like utenfor kjøkkendøren – her tenkes det globalt – her handles det lokalt.

Historien forteller om en plass som tar et stort samfunnsansvar, som har el-biler på tunet, og som ikke tar frisk luft og ren natur som en selvfølge.

Miljøfokus er en naturlig del av vår bedriftskultur, og Bekkjarvik Gjestgiveri Hotel & Suites er stolt over å være sertifisert Miljøfyrtårn. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre oss videre.

Bekkjarvik Gjestgiveri ble årets lærebedrift i 2015 og er en av de største lærebedriftene i Norge innenfor hotell & restaurant fag. Her legges det til rette for å rekruttere lærlinger.

SAMARBEIDSPARTNERE

Sterke partnere som utfyller vår egen organisasjon og visjon

Bekkjarvik Gjestgiveri har opp gjennom årene knyttet til seg gode, profesjonelle samarbeidspartnere med en spennende bredde. Vår relasjon har utviklet seg ikke bare for kvaliteten de leverer, men også for hvem de er og hva de står for. Hver enkelt aktør er en del i det store bilde om å løfte hverandre opp og gjøre hverandre bedre.

Her finner du en oversikt over flere av våre samarbeidspartnere:

KONTAKT OSS

Bespisning og overnatting hele året

KONTAKTINFO

5397 Bekkjarvik nr. 61
Tel. +47 55 08 42 40 eller 932 45 075

salg@bghotel.no
restaurant@bghotel.no

ÅPNINGSTIDER

Vi har åpent for bespisning og overnatting hele året.

Restaurant sommer :
Man til lør: 12-22  Søn: 12-21
Restaurant vinter:
Man til lør: 12-21  Søn: 12-17