Middagscruise fra Bergen til Bekkjarvik

Bli med på en uforglemmelig fjordkystcruise- og matopplevelse til Bekkjarvik Gjestgiveri, hvor vinner av Bocuse d’Or 2015 Ørjan Johannesen ønsker deg velkommen til sin familiedrevne restaurant.

Avganger sommeren 2021:

  • Hver torsdag og fredag i perioden mai til september

Varighet:

  • 6 timer – fra 17.30 – 23.15/ Bergen, (evt. fra Flesland 17.55-22.55)

Turen inkluderer:

  • Fjordcruise – tur/retur Bergen sentrum (evt. Flesland ved bestilling) til Bekkjarvik på Austevoll
  • Velkomtsdrink på båten
  • Aperitiff
  • En fantastisk 4-rettes smaksmeny på Bekkjarvik Gjestgiveri
  • Teaterstykke

Det er en avslappende og uforglemmelig opplevelse som tar deg fra brygga i Bergen, eller Flesland – og tilbake.

Opplev noe av det beste som Norge kan tilby!

Mer informasjon her…

Book din opplevelsen her..

**

Sør for Bergen i et eventyrlig kyst- og fjordlandskap med hundrevis av øyer, finnes denne verden med historisk atmosfære og sjarmerende omgivelser. Vi tar deg med på en båtreise som er et eventyr gjennom vakker fjordkystnatur, holmer og skjær – en nytelse av opplevelser og det beste av hva Norge kan by på.

Restauranten på Bekkjarvik Gjestgiveri har høy kvalitet med en jordnær tilnærming. Kjøkkenet er kjent for sin bruk av ferske og lokale råvarer – med et spiskammer av delikatesser like utenfor døren. Restauranten er rangert i “White Guide – The Best Restaurants in the Nordic».

Vi gir deg de beste av opplevelser, både fra mat, natur og kultur en kveldsstund ut fra Bergen sentrum ved Fisketorget eller fra Flesland Kai – og tilbake.

Opplev fantastisk lokal mat

På Bekkjarvik gjestgiveri har det siden 1600-tallet blitt servert god mat basert på gode lokale råvarer. Havet er like raust, og naturen rett utenfor stuedøren deler fortsatt villig på sine goder. Råvarene er altså fremdeles de samme, men menyen er i stadig utvikling.

De prisbelønnede tvillingbrødrene Ørjan og Arnt styrer kjøkkenet og setter sammen en fireretters smaksmeny basert på dagens beste råvarer. Det er nettopp av denne årsaken restauranten er rangert i «White Guide – De beste restaurantene i Norden”.

Fjordcruise langs kysten

Turen fra Bergen til Bekkjarvik skaper den perfekte stemningen for kvelden. Vi tar deg med gjennom fantastisk kyst- og fjordlandskap fra Bergen sentrum til Bekkjarvik med den moderne katamaranen MS RYGERTROLL.

Bli med på en fantastisk Helaften

Avreise fra Bergen
Vi møtes på Zachariasbryggen ved Fisketorget i Bergen. Når du kommer ombord får du servert en velkomstdrink som leder deg inn i den gode samtalen i salongen eller lar deg følge naturens storhet fra toppdekket. I lav fart kjører vi så ut den historiske Vågen med hele Bergen som ramme før retningen settes sydover.

Ferden går videre i et fantastisk kyst- og fjordlandskap i den vakreste vestlandsnatur med øyer, vannveier, fjorder og høye fjell i horisonten. En komfortabel reise i en moderne hurtigbåt lar deg oppleve det beste skue som Norge har å by på. Stemningen er derfor satt for kvelden.

Ankomst Bekkjarvik
Etter en behagelig reise som har gitt inspirasjon til fotoalbumet, ankommer vi det gamle handelsstedet Bekkjarvik. Fra dette øyriket Austevoll har folket med sin flåte fisket over hele verden i mange tiår. Med nærhet til både havet og lokale mattradisjoner, er vi sammen klare for en unik matopplevelse. De neste øyeblikk er tilberedt av de fremste kokker i verdenssammenheng og et vertskap som vil gjøre sitt ytterste for at du skal få en minnerik kveld i ditt liv!

Servering av apretiff
Ved ankomsten til gjestgiveriet serveres en velsmakende aperitiff som en forsmak på hva som er i vente. Vi samles ute, eller der hvor været tillater det og får en gjennomgang av dagens meny av kjøkkensjefen. Du får da høre om råvarene, hvordan maten er tilberedt og tanken bak menyen.

Det blir så litt tid til å slappe av eller utforske gjestgiveriet før man blir invitert til bords.

4-retters smaksmeny
Sammen med teamet på kjøkkenet har Arnt og Ørjan laget en meny for deg med kun ett mål: At du som gjest skal få en matopplevelse som du ikke glemmer!

Naturen rundt Bekkjarvik er gavmild. Her høstes det ulike fiskeslag, skjell og skalldyr. På de vakre lyngheiene og i skogen beiter villsau og hjort og det sankes vill ramsløk og urter.

Ut fra dette fantastiske utgangspunkt får du servert en fire-retters spesialtilpasset meny som vil by på mange spennende smaker.

Kveldscruise
Etter en vellykket aften er det tid til å sette kursen tilbake mot Bergen. Glad og lystelig går vi ombord i båten. Kveldssolen skaper stemningen og du er nå klar for neste opplevelse; Teater Vestland, vårt regionale turneteater gir deg på 20 minutter en kunstnerisk opplevelse som en utsøkt avslutning på kvelden.

Muligheter for servering på hjemreisen.

Teaterforestilling
Kristina Kjeldsberg ved Teater Vestland som har jobbet på Riksteatret, Det Norske Teatret og scener i både Sverige, Finland og Danmark, har satt opp en musikalsk teaterforestilling skreddersydd for en sommerkveld på fjorden.

I stykket «Kva vil ein sommar anna enn kjærleik?» får du oppleve kjente og mindre kjente toner og tekster i eit intimt format av høy kvalitet. Det blir tanker og historier om livet, vanvittige opplevelser og noen spisse kommentarer.

Ankomst Bergen
Etter en vellykket aften lyser Bergen mot deg mens vi stevner inn havnen. Trehusbebyggelsen på fjellsiden, Bergenhus Festning, Verdensarvstedet Bryggen og de 7 fjell som omkranser byen ønsker deg velkommen. Ingenting slår synet av Bergen fra sjøsiden!

Velkommen tilbake!

Denne turen er et samarbeid mellom:
Rødne Fjord Cruise, Maritime Tours AS, Bekkjarvik Hotel & Suites, Teater Vestland og Innovasjon Norge